Pubquiz 17 september 2021

Altijd al eens willen weten wie nu echt de slimste vereniging of vriendenclub uit Dinteloord is? Na de Pubquiz weet je het! Vrijdagavond 17 september organiseert het Dorpshuis in samenwerking met CV “dun Dubbel Dee’s” een Pubquiz. De Pubquiz is een hilarisch evenement voor jong en oud waarbij de vragen je om de oren vliegen.

Van Pippi Langkous via Eva Jinek, Daphne Schippers, Corona, tot carnaval in Peeloofdurp: alles kan aan bod komen!

De opbrengst komt dit jaar ten goede aan het jubileum “11 JAOR CV Dun Dubbel Dees” in 2022.

Omschrijving

Een Pubquiz is een uit Groot-Brittannië overgewaaid fenomeen waarbij teams het tegen elkaar opnemen op het gebied van allerhande onderwerpen zoals sport, nieuws, muziek, films, etc. Let op: een Pubquiz heeft niets te maken met IQ, maar alles met het vermogen om op het juiste moment het juiste antwoord op “weetjes” uit het geheugen naar boven te halen. Daarom staat de Pubquiz garant voor plezier voor jong en oud, man en vrouw, op elk niveau. Zonder gedoe dat mensen “voor gek staan”: je speelt in een team, en je zult zien dat iedereen zijn of haar steentje kan bijdragen in het beantwoorden van de vragen!

Door de Corona maatregelen mag een team maximaal uit 4 personen bestaan. Het inschrijfgeld bedraagt € 15,00 per team.

 

Programma

Het programma van de Pubquiz ziet er als volgt uit om 19.30 uur worden de teams verwacht in het Dorpshuis: De quizmaster legt het verloop van de Pubquiz uit aan de deelnemers en deelt de spelbenodigdheden uit. Dan gaat om 20.00 uur de Pubquiz van start, en worden de vragen in rondes van 10 (open) vragen op de deelnemers afgevuurd. Zij overleggen met de rest van de teamleden en schrijven dan – hopelijk – het juiste antwoord op het antwoordvel. De vragen worden niet alleen gesteld door de quizmaster, maar komen ook in de vorm van fotorondes (“van wie is deze baard?” of “hoe heet dit dier?”) en muziekrondes (“wat is de titel van deze hit?” of “van welke tv-serie is deze tune”?). Tussen de vragenrondes door wordt er geregeld een rondje ‘Petje op/Petje af” gespeeld waarmee ook prijsjes en punten verdiend kunnen worden!

 

Na elke ronde worden de formulieren verzameld en nagekeken, en worden juiste antwoorden beloond met punten. Het team dat na afloop de meeste punten heeft verzameld mag zich Pubquizkampioen van Dinteloord noemen en de prijzen in ontvangst nemen!

 

Opgeven voor de de Pubquiz kan tot zondag 12 september via email naar: dorpshuisdinteloord@ziggo.nl

Met vermelding van teamnaam en contactpersoon.